Stichting Chronische Ziekten                                                 

Makersdiet

Het genezend dieet voor een robuuste gezondheidKokosolie is supergezond.

De voordelen van kokosolie

Kokosolie is een voornamelijk verzadigd vet. Onder 25 graden is het hard en boven de 25 wordt het vloeibaar. Kokosolie is gezond voor het lichaam en je kunt er niet dik van worden, integendeel, kokosolie zorgt er juist voor dat men beter op zijn juiste gewicht blijft. 

De voordelen zijn o.a.:

1. Goede smering van het lichaam.

2. Betere weerstand tegen bacterien en virussen.

3. Het wordt direkt omgezet in energie.

4. Het wordt nooit opgeslagen in het lichaam en men kan hier niet dik van worden.

5. Men ontwikkeld een mooiere huid, doordat de huid minder uitdroogt .

6. Men ontwikkeld geen huidallergie.

7. Je voelt je beter en gezonder en energieker omdat botten, gewrichten, pezen en spieren beter kunnen bewegen. 

 De mensen in de landen waar kokosolie standaard wordt gebruikt voor koken, bakken en braden zijn gezond en leven gemiddeld zo'n 12 jaar langer en ontwikkelen  geen moderne welvaartsziekten.

Ook vetten als rundvet, eenden-, kippen- en ganzevet zijn niet te verwaarlozen en in biokwaliteit gelijkwaardig aan kokosolie. Gezonde variatie is altijd goed.

 Mogelijk voorkomt verzadigd ook, dat de meervoudig onverzadigde vetzuren voortijdig kunnen gaan oxideren waardoor schade aan het lichaam kan ontstaan. Verzadigde vetzuren zijn vooral op celniveau nuttig omdat zij de nuttige verbranding van de meervoudig onverzadigde vetzuren reguleert. Hierdoor ontstaat o.a. de lichaamswarmte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                            

 

 De stichting Chronische ziekten stelt zich belangeloos ten doel om een ieder van informatie te voorzien over een optimale gezondheid d.m.v Makersdiet.

Preventie tegen ziekten als kanker , ME/CVS, MS, reuma,  arthrose, fibromialgy, kanker, psoriasis, allergien, spierziekten e.d., kortom alle soorten van chronische ziekten

 Bekend is dat er tegenwoordig een versnelling plaatsvindt van de ontwikkeling van welvaartsziekten. Er worden miljarden euro's uitgegeven aan medicijnen om deze ziekten te behandelen. Dat is wel prettig om te weten, maar preventie is beter.

 Wij zetten ons in voor preventie. Het zou nog prettiger zijn te weten dat u niet ziek wordt, dat u voedsel- en eetgewoonte ontwikkeld waar u niet ziek van wordt of beter gezegd, waar u een robuuste gezondheid mee kunt opbouwen en waarmee u gezond en fit een 100 plusser kunt worden.