Makersdiet in het nieuws

Het dieet om uw gezondheid te verbeteren

 Stichting Genezing Chronische Ziekten, ter verbetering van uw gezondheid Nieuws, actualiteiten en onze visie

De nationale darmtest, januari 2014.

 Laat je darmen onderzoeken is de populaire kreet uit de medische wereld. Aan de ene kant goed en aan de andere kant kassa. Het mooie is dat je op termijn veel geld bespaart, en dat vindt je weer terug in zorgverzekeringspremie. Eigelijk besparen we al geld, we zien de premies naar beneden gaan als je even niet kijkt naar de verplichte eigen bijdrage.

Maar wat doen de overheid en de medische wereld aan preventieve acties en adviezen, want dat moet de echte besparingen opleveren. Er wordt zoveel belooft maar er komt zo weinig klaar. Het is mogelijk om goede darmsparende adviezen te geven, maar het gebeurt gewoon niet. Wel logisch als je bedenkt dat er andere belangen in het spel zijn, commerciele belangen van de medische en vooral de farmaceutische wereld. Als je naar de peperdure behandelingen tegen kanker bekijkt, dan is het toch heel wat nuttiger om daar zodanige voorlichting te geven dat kanker voorkomen wordt, want dat is mogelijk. Hoe beter de kennis van en over het gezond blijven m.b.t. voeding en dergelijke, hoe minder kosten je hoeft te maken voor de behandeling van vooral chronische ziekten.

Daarom, darmtest oke, maar vooral voorlichting over hoe darmkanker en natuurlijk chronische ziekten te voorkomen.

==============================================

Griepepidemie februari, maart 2013.

Een griepgolf treft Nederland en ook buiten zijn grenzen in Europa. Het blijkt dat vooral mensen met een verminderde weerstand het slachtoffer zijn van de griepgolf. Vooral de duur van griepgolf geeft aan dat toch wel om een hardnekkig beestje gaat. Heel belangrijk om een verhoogde weerstand op te bouwen door goede voedingsgewoonten en leefpatroon.

Met de de Makersdiet als richtlijn bouwt u in de regel voldoende weerstand op, om te voorkomen dat u langdurig last houdt en mogelijk bed moet houden. En weerstand is toch iets wat je van te voren moet opbouwen om het hoofd te kunnen bieden aan ziekten en andere aanslagen op je gezondheid.

===============================================

22-03-2012 Het Norovirus

Een kwalijk virus, geeft griepverschijnselen. Geeft heftige reacties met als gevolg, heftig braken. Het kan gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke gezondheid, sommige overlijden eraan. Besmetting kan zeer snel om zich heen grijpen bij onvoldoende hygiene en handen wassen. Besmetting is normaliter moeilijk te voorkomen.

Er is geen geneesmiddel voor, zo meldt de medische wereld. Na wat gegoogel vond ik het volgende. Het norovirus werkt niet bij een zuurgraad of pH van 4 of lager. Ik vermoed dat bij een pH van 4,5 het virus nog steeds minder actief is dan bij een neutrale omgeving van pH is 6 of 7.

Belangrijk, want ik weet dat kefir van melk zuur is en als je de melk op kefir langer laat staan, dat de zuurgraad daarvan hoger wordt oftewel een pH dat lager wordt. Na 24 uur zal de pH naar schatting 5 of 4,5 zijn, na twee dagen 4 en na een week zelf een pH van 3. Dodelijk voor het norovirus dus.

Conclusie: Met een gewoon huis, tuin en keukenmiddel kun je het virus gewoon de baas. Waarom de medische wereld niet op dat idee komt? Misschien te veel bezig met medicijnen. Zelf gebruik ik dagelijks kefir, en sinds ik dat doe, heb ik veel minder last van virussen, verkoudheden, griepjes en het herpesvirus, je weet wel die van de koorts-lip.

Het schijnt overigens ook dat bacterien veel minder werkzaam zijn in het melkzure klimaat in je lijf, zie hieronder.

=======================================

26 mei 2011 EHEC infectie uitbraak

Ernstige darminfectie via groenten en rauwe melk. Kan ontstaan door uitrijden van besmette mest over de akker waar groenten worden gekweekt. De EHEC bacterie overleeft maande in de bodem. Bij opspattend regen en opwaaiend stof van de akker raakt de groente besmet.

De beste bescherming hiertegen is een sterk immuunsysteem. Besmetting bij groenten kan ook worden voorkomen of verminderd door het gebruik van melkzuur met een redelijk hoge zuurgraad (= lage pH bijv een pH van 3,5 tot 4,5). Dit kan worden bereikt met kefir. Kefir kan verder worden verwerkt in de salade van rauwe groenten, maar het kan ook puur worden gedronken bij ontdekking van een besmetting. Begin zo snel mogelijk met het drinken van kefir na ontdekking van een besmetting, dat voorkomt erger. Een royaal gebruik van kefir werkt sowieso een gezond en sterk immuunsysteem in de hand. Na 5 tot 7 dagen fermentatie bereikt kefir een zuurgraad van pH=3. Het smaakt dan wel wat wrang, maar het blijft preventief werken ten aanzien van een darmbesmetting.

Gebruik absoluut geen suiker en andere geraffineerde koolhydraten bij een besmetting met e. coli e.d.

 ==========================================

28-01-2010. Haaruitval en belemmering van haargroei.

Onlangs hoorde ik van een specialist dat haaruitval mogelijk het gevolg zou kunnen zijn van een falend immuunsysteem, waardoor de haarwortels zouden worden aangevallen en haargroei op het hoofd e.d. belemmerd zou worden en kaalheid zou ontstaan.

  Als dit inderdaad een falend immuunsysteemsysteem zou zijn, dan is er iets aan te doen, nl. het immuunsysteem versterken. Dat kan met het makersdiet en dat kun je zelf doen met normaal maar gezond voedsel. De leefwijze geef een enorme verbetering van het immuunsysteem te zien waardoor een geweldige verbetering van de lichaamfunkties ontstaat en mogelijk de haargroei weer verbeterd wordt en/of op gang komt.

==========================================

28 januari 2010  Nierfalen onder de loep.

Nierfalen is medisch gezien weinig aan te doen. In het algemeen beschouwd men deze 'ziekte' als iets waar je weinig aan kunt doen. Het zal wel iets met het falen van het immuunsysteem te maken hebben, maar daar kunnen de medici weinig mee. Het wordt geaccepteerd dat de nieren he langzamerhand af laat weten. Toch menen wij dat dat men daar vooral zelf iets aan kan doen en met name het soort voedsel dat men eet, want daar het geheim van een gezond lichaam en dus ook gezonde nieren. Het makersdiet is zo samengesteld, dat op lange termijn het lichaam gezond blijft of weer wordt, voor zover er geen onherstelbare beschadigingen hebben plaats gevonden aan lichaam of bepaalde organen. De praktijk wijst uit, dat een aantal beschadigingen deels teruggedraaid kunnen worden.

In beginsel loopt een ieder definitieve beschadiging op, maar tot op zekere hoogte is daarmee te leven. Wie van jongs af aan gezond voedsel eet kan rekenen op een lang en gezond leven met gezonde nieren.

========================================== 

Januari 2010

In de vorige maand werd duidelijk dat er minstens 20% transvetten in patat zit. Dat is geen wonder want transvetten zijn onnatuurlijke vetten die je systeem langzaam maar zeker beschadigen. Zij zorgen voor beschadiging van de aderwanden (epiteel) met als gevolg het langzaam dicht slibben van de aderen en natuurlijk de haarvaten die zich in je lichaam bevinden. Dat zorgt niet alleen voor snellere veroudering van de huid, maar tast alle organen aan, en afhankelijk van erfelijke gevoeligheden kun je nagaan welk orgaan het eerst wordt aangetast. Deze aantastingen kunnen niet meer ongedaan worden gemaakt. Het bevat niet alleen transvetten maar ook geoxideerde vetten of oxidanten. Het fabeltje van anti-oxidanten is inmiddels ook doorgeprikt, die bestaan niet. Oxidanten beschadigen op soortgelijke wijze.

Transvetten en oxidanten (of vrije radicalen) ontstaan door meervoudig onverzadigde olieen te verhitten, het is beter om verzadigde vetzuren te gebruiken om te braden en te bakken. Kokosolie is bijvoorbeeld heel gezond en er ontstaan geen transvetten en oxidanten bij verhitting en....... je kunt er niet dik van worden, integendeel.

==========================================

 24 september 2009.    Zojuist gemeld op Radio 1 over kanker.

Kanker wordt voor 33% veroorzaakt door het eten van slecht voedsel, aldus een hoogleraar aan een universteit. Dit bericht is niet nader gespecificeerd, en er is niet aangegeven wat onder de term, slecht voedsel valt.

In onze omschrijving van het genezend dieet hebben wij aangegeven, wat wij onder slecht voedsel verstaan. Dit wordt ondersteund door de meest moderne inzichten die in de hogeschoolopleidingen voor dietisten worden onderwezen. De ervaring leert dat dietisten die al wat langer in het vak zitten, er meestal verouderde opvattingen over het ideale dieet er op na houden.

Het advies hierbij, "Houdt te allen tijde, zelf de regie over je gezondheid".

=====================================================

7 september 2009  2e kamer debat over  obesitas.

 Ja ja een echt debat over obesitas. Er zijn ongeveer 2500 gevallen van obesitas en over 10 jaar zijn dat er 5000. Er zijn natuurlijk ook andere honderden andere chronische ziekten die de komende tien jaar verdubbelen, zodat we eigenlijk bezig zijn een volk van zieke mensen te worden. De medische wetenschap heeft, naar men zegt, nog nooit zo'n hoog niveau bereikt als tegenwoordig, maar helaas ziekten nemen over, of beter, men laat de ziektes hun gang gaan zonder daar zelf iets aan te doen. Toch wordt over die andere ziektes niet in debat gegaan door regering en tweede kamer.

Zou de medische wetenschap, of de farmacie, of de voedings- en voedingssuplementenindustrie daar geen belang bij hebben misschien?

 =====================================================

31-08-2009   Teveel reclame voor medicijnen op websites.

Inmiddels is het wel bekend dat de reclame voor medicijnen op alle mogelijke manieren onze huiskamer binnenkomt. Via website forums of zogenaamde hulpsites wordt de internetter alles vertelt over de ziekte en daarbij wordt genoemd hoe je vanaf kunt komen met een medicijn. Het woord medicijn is zo langzamerhand een toverwoord aan het worden. Veel mensen vertrouwen blindelings op het medicijn dat wordt geadviseerd, terwijl men zich niet realiseerd dat alle medicijnen bijwerkingen geven.

Het protocol van de arts is medicijn.

Het protocol van de dietist is voeding,

overeenkomstig het voedingscentrum, maar de dietist heeft weer te weinig kijk op voeding in relatie ziektes.

Intussen moet je het toch maar zelf uitzoeken


================================================================

12 februari 2009. Gezondheidsnieuws deze week.

Deze week ging het vooral over vrouwen met afwijkende signalen voor hartklachten, t.o.v. die van de man. De hartklachten die een vrouw kan krijgen, wijken zo sterk af, dat deze door huisarts en specialisten niet voldoende worden herkend. Ze worden meestal afgedaan als overgangs- en ouderdomsklachten. Het blijkt dat daardoor meer vrouwen aan hartklachten komen te overlijden, dan wanneer deze hartklachten juist worden onderkent. Ook wordt en passant nog even genoemd dat nierklachten en nierfalen ook een gevolg is van het dichtslibben van de aderen, één van hoofdoorzaken van hartfalen.

Voorbij wordt gegaan aan hoofdoorzaak van het dichtslibben van de aderen van o.a. hart en nieren.Want hier zit ook de oplossing.

Enerzijds worden er teveel plantaardig geharde vetten gegeten, u weet wel, ontdaan van zijn nuttige stoffen, voorzien van giftige oplosmiddelresten en, last but not least, de bekende transvetten. Bij onderzoek is gebleken dat 75% van de aanslag of plaque in de aderen bestaat uit plantaardige geharde, gehydrogeneerde en onverzadigde vetten. Toch fijn, dat de reclame en masse hiervoor reclame maakt en ons op het verkeerde spoor zet.

Wat stond er onlangs nog in het nieuws? O ja, kinderen die te weinig gezonde vetten krijgen, waardoor de hersenen zich niet voldoende kunnen ontwikkelen. Er werd overigens niet verteld wat nu eigenlijk gezonde vetten zijn. O ja, dat is ook zo, daar zorgen immers onze voedingsprofessoren van de reclame voor.

Voor de echte gezonde vetten, zie onze pagina Vetten

  ==========================================================

 

4 februari 2009 Nieuws over harde vetten.

 Volgens berichten zijn harde vetten ongezond.

Harde vetten zijn enerzijds geharde of gehydrogeneerde vetten. Ze zijn ongezond omdat dit plantaardige olie is  die wordt verhit waardoor de gezonde stoffen erin verdwijnen en transvetten die ontstaan. Dit veroorzaakt plak in hart- en bloedvaten met de bekende gevaarlijke gevolgen.

Anderzijds zijn het verzadigde vetten die men wel ongezond vindt, maar feitelijk gezond zijn. Sterker nog die hebben we nodig om goed te kunnen funktioneren. Onze cellen hebben verzadigde vetten nodig om de onverzadigde olien zoals omega3 en 6 goed te kunnen verwerken. Het vet in moedermelk is voor meer dan 50% verzadigd. Pasgeborenen hebben dat al nodig. Met koemelk hetzelfde verhaal en daar worden de gezonde verzadigde vetten juist uitgehaald. Sinds ik meer verzadigde vetten binnen krijg, voel ik mij veel gezonder dan voor die tijd.

Feit is dat als we een teveel aan plantaardige olie binnenkrijgen zonder verzadigde vetten dat dit tegen onze gezondheid gaat werken. Meer onvolledige stoffen ontstaan en minder active celwerking.

 

========================================================

20 -januari 2009.  Psychiater verklaart patient dement.

Patienten gaan te gemakkelijk af op wat een specialist zegt. Zij zijn vaak stellig in hun uitspraken, zo ook deze psychiater. Maar heb je een chronische ziekte, dan weten zij, altans de meesten onder hen, het vaak ook niet meer en proberen dat dan vaak in het psychische vlak te schuiven om er van af te zijn. Dit is de ervaring van veel mensen met een chronische ziekte die onverklaarbaar zou zijn.

  Dat mensen op basis van de prognose, dementie, hun leven anders gaan inrichten, terwijl dat niet zo is, is een drama van de eerste orde. Ook als je zelf nog geen spoor merkt van dementie. Ook hier kun je de les uit trekken dat je eerst zelf het bewijs moet zien, voordat je geloofd wat een arts je vertelt en niet te veel af moet gaan op wat een deskundige of specialist zegt. Een specialist heeft van een heel klein beetje heel veel verstand, en daarbuiten niet veel meer verstand van zaken, dan de gemiddelde burger.

Blijft van belang dat je je eigen leven zelf moet bepalen en zelf moet beoordelen, wat het beste voor je is. Op deze site is te lezen hoe men dementie, in wat voor vorm ook, is te voorkomen, uit te stellen, of, geheel of gedeeltelijk te genezen.

=====================================================

3 januari 2009. Gezondheidsuurtje op radio 1, tussen 10 en 10.30 uur.

Hoger opgeleiden leven langer en krijgen later te maken met dementie dan lager opgeleiden is de conclusie uit een onderzoek waarvan het doel is, voorspellingen te doen ten aanzien van de zorgbehoefte in de toekomst.

De hoger opgeleiden zijn langer in staat om hun cognitieve functies te bewaren doordat zij die langer kunnen gebruiken. Zij zijn in staat om risico verminderende acties te ondernemen. Hun hersenen zijn langer bestand tegen het ouder worden. Er wordt gesteld dat het ouder worden de oorzaak is van het dementiele proces. M.a.w. Bijna niemand ontkomt aan het dement worden als men maar oud genoeg wordt. Er wordt wel gesteld dat er wetenschappers van 90 jaar zijn die nog wetenschappelijke werken schrijven. Dat er meer vrouwen zijn die dement worden, wordt geweten aan een structureel lagere opleiding en het feit dat vrouwen gemiddeld ouder worden. Hersentraining heeft ongetwijfeld zin.

Onze visie.

Dit onderzoek zal zin hebben gegeven de omstandigheden. Het is geen onderzoek naar het voorkomen van dementie. Er wordt in dit onderzoek voetstoots aangenomen dat er geen ontkomen aan is. Met dat uitgangspunt zijn wij het niet eens. Wij vinden dat er onderzoek zou moeten worden gedaan, naar de relatie tussen slecht voedsel en goed voedsel in relatie tot dementie en mogelijk meer (ouderdoms) kwalen en chronische ziekten.

Wij zijn er van overtuigd en ons is inmiddels gebleken, dat met gezond voedsel, dementie en andere chronische ziekten kunnen worden voorkomen. CVS geeft een versnelde aftakeling van de lichaamsfunkties en dementie is een vorm van aftakeling. Als CVS kan worden genezen of in ieder geval een sterke verbetering geeft met het makersdiet, dan wordt daarmee de kans op dementie ook veel lager, en misschien wordt die kans daarmee wel helemaal uitgesloten.

 

 =======================================================

December 03-2008. Nieuws rond de MRSA bacterie

In zo'n 10% van de karbonades of andere varkensvleesproducten zit de MRSA bacterie. U weet wel die bacterie die resistent is voor antibiotica. Door het eten hiervan zal men waarschijnlijk niet ziek worden. Wel als de bacterie met een wond in aanraking komt. Deze bacterie maakt meer slachtoffers per jaar dan er mensen aan AIDS komen te overlijden. De dieren staan boven een open riool in de stal, waardoor voortdurend besmetting plaatsvind bij de dieren. Daarom wordt geadviseerd om deze dieren voortdurend een lage dosis antibioticum te geven. Dit antibioticum komt ook in het vlees terecht en wordt dus ook geconsumeerd. De regels zijn momenteel dusdanig slap dat er geen reeele stappen genomen tot verbetering te komen. Het enige wat we kunnen ondernemen is, geen varkensvlees meer te eten.

Het is dus net als met de financiele crisis,

de wal keert het schip.

 =======================================================

7 november 2008 Radiobericht vandaag.

In het nieuwsprogramma van de radio wordt gemeld, dat radio- en tv-programma's zich voor hun medische programma's maar al graag laten financieren door particuliere bedrijven. Dit mag niet en de controle commissie hiervoor heeft aangekondigd maatregelen te zullen nemen als dit zo blijft. Een programma moet niet een verborgen reclame zijn voor farmaceutische- en voedingsbedrijven.

Commentaar. Wij van makersdiet denken dat dit reeds het geval is. Sterker nog deze bedrijven boeren goed op de onwetendheid van de consument en verkopen veel voedingsprodukten en medicijnen die onze gezondheid langzamerhand ondermijnt.

======================================================

26-10-2008 Relatie potentie en hart- en bloedvatproblemen

Wetenschappelijk is er relatie gelegt tussen potentie- of prostaatproblemen en hart- en bloedvatproblemen, kwam een dezer dagen in het nieuws. Iets wat wij al langer gedacht en geconstateerd hebben. In wezen ontstaan deze problemen door dezelfde factoren nl. het eten van geharde vetten. Plantaardige olie, veelal, meervoudig onverzadigd worden nl. verhit, chemisch bewerkt zodat alle nuttige stoffen verdwijnen en transvetten ontstaan. Deze onverzadigde vetten komen vervolgens in het bloed en hechten zich aan de bloedvatwanden waardoor adervernauwing ontstaat. 75% van de vetten in de aderen bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit vindt plaats in alle organen, niet alleen in hoofdaders maar ook in de haarvaten van de organen. Dit veroorzaakt verminderde werking in de prostaat en geef potentie en/of plasproblemen, evenzo in het gehoor, tinnitus. Bij de nieren geeft het nierproblemen, bij de ogen geeft het oogproblemen enz. De enige echte oplossing is het Makersdiet. Mijd dus de vetten van margarine, halvarine, braadvetten, patat e.d.  in onverzadigde olie gebakken, chips, chocola enz. Gebruik uitsluitend verzadigde vetten als kokosolie en dierlijke vetten, die worden niet ranzig en er ontstaan geen transvetten en je blijft er nog slank van ook.

====================================================

24-10-2008 Pillendoos met geheugen.

Voor de zoveelste keer komt er iemand met een plan om voor de oudjes te zorgen. Men wil ze langer thuis laten wonen door er voor te zorgen dat er technische snufjes worden toegepast. Bijvoorbeeld een pillendoosje met geheugen zodat men niet vergeet om op tijd een pil in te nemen. Ik ben benieuwd wat men nog meer voor onzin bedenkt om de oudere medemens voor te schrijven om te hen nog langer thuis te laten wonen. Iedereen wil toch zo lang mogelijk thuis wonen en dat willen hun kinderen toch ook?

Als men iets zou willen bedenken, dan zou dat op het gebied van gezondheid moeten zijn, bijvoorbeeld, een gezond dieet, waardoor men langer vitaal blijft en dus langer zelfstandig. Men zou dus geen symptomen moeten bestrijden, maar van jongs af aan leren om gezond te leven.

Het makersdieet is daarbij een belangrijk hulpmiddel om vitaliteit te bevorderen. Daarmee bouw je weerstand op en voorkomt ziekten en je blijft langer vitaal. Vooral ouderdomsziekten worden daarmee al in een vroeg stadium bestreden en voorkomen, dan is een pillendoosje met geheugen, of wat voor andere technische snufjes er bedacht worden ook niet nodig.

 

 

===============================================

20-10-2008 Prik tegen baarmoederhalskanker is prik tegen een virus.

Virussen in het lichaam kunnen heel vervelend zijn, vooral als je al een zwakke gezondheid hebt. Veel mensen hebben een zodanig zwakke gezondheid dat zij daardoor wel heel gevoelig worden voor virussen. Zelf een vaccinatie kan dan een aanslag zijn op hun gezondheid. Bekend is dat veel mensen een chronische ziekte hebben ontwikkeld vanwege een vaccinatie. Hoeveel honderden dat zijn is niet bekend, maar dat dat in Nederland over de honderd komt lijkt mij geen gekke schatting. Bovengenoemde prik zou, ook naar ruwe schatting, honderd doden per jaar dienen te voorkomen. De farmaceutische lobby is sterk. Hun aanpak geraffineerd. Er worden angstberichten de wereld in gestuurd en veiligheidhalve laat men zich vaccineren.

Een betere oplossing is een robuuste gezondheid te creeren d.m.v. goede voedingswijzen zoals het MAKERSDIET en betere levensgewoonten. Dat voeding belangrijk is voor een robuuste gezondheid is inmiddels duidelijk, maar zolang er nog miljarden worden besteed aan verkeerde, en daardoor waardeloze voeding, snoepgoed,  inentingen e.d. zullen veel mensen nog ten prooi vallen aan ziekten die we liever niet willen. Bekend is dat de MAKERSDIET een robuuste gezondheid geeft waardoor men veel beter bestand is tegen alle virussen en bacterien. Elke vorm van kanker is vooral een gevolg van een slechte gezondheid en voedingstoestand.

 ==================================================

2008-08-03 Alzheimer aangepakt.

Uit het onderzoek is gebleken dat het nieuwe medicijn genaamd, Remember, bij 81% van de deelnemers Alzheimer in een jaar vertraagt. Het middel richt zich op proteïnen in cellen die ervoor zorgen dat de patiënten hun geheugen verliezen.
De achteruitgang van het herkenningsvermogen was in 81% van de gevallen vertraagt. Ook ervaarden de patiënten geen achteruitgang van de mentale functies.
Alzheimer is een aandoening van de hersenen waarbij de zenuwcellen (neuronen) hun werk niet goed meer doen. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie.
De onderzoekers hebben tijdens de ontwikkeling van Remember samengewerkt met TaurX Therapeutics uit Singapore. Aan dit onderzoek hebben 321 mensen meegedaan. Remember wordt nog verder getest. Waarschijnlijk is het medicijn vanaf 2012 te verkrijgen.

Bron: RTLNieuws, University of Aberdeen, Alzheimer Nederland

 Onze visie.

Proteinen in cellen zorgen ervoor dat patienten hun geheugen verliezen. Van dementie is bekend dat zij wordt veroorzaakt door het nuttigen van verkeerd voedsel zoals suiker, ongeweekte granen en hun produkten, geharde vetten, azijn, koffie, thee, alcohol. frisdranken enz. Het makersdiet richt zich op het herkennen en daarmee ontwijken van het nuttigen van deze produkten. Het makerdiet richt zich vooral op het innemen van gezond voedsel. Het vergt een beetje meer werk, maar dat levert ook tientallen jaren langer gezond leven op, zonder gekwakkel met je gezondheid en zonder kind aan huis te bij de artsen, in het ziekenhuis of te worden geplaatst in een zorginrichting waar je slechts kunt verblijven en vegeteren.

Actief tot over de 100 jaar lijkt mij dan een beter vooruitzicht, waarin je zelf bepaald wat je doet. Het beste middel om chronische ziekten aan te pakken is het makersdiet, en eens geleerd blijf je dat tot op hoge leeftijd doen. Mocht u desondanks in een zorginstelling belanden, probeer dan een harde deal te maken over het voedsel dat je krijgt.

 

=========================================================== 

2008-07-13  Inenting tegen de erfelijke vorm van borstkanker.

Vastgesteld kan worden of men erfelijk borstkanker kan krijgen. Bij baarmoederkanker is bekend dat men dit kan krijgen middels een virus, die sexueel overgedragen kan worden. De vraag komt al gauw naar boven, dat als men voor elke vorm van kanker ingeent zou moeten worden, hoeveel inentingen zijn er dan nodig om “veilig” en onbekommerd te leven en, zijn zoveel inentingen wel gezond voor de mens. Bekend is dat men ook ziek kan worden van inentingen. Dit wordt vaak over het hoofd gezien. Bij een onbekend aantal inentingscoctails, die worden toegediend, gaat het goed fout en in enkele gevallen houdt men er een chronische ziekte aan over. Denk bijvoorbeeld aan het golfwarsyndroom. De vraag die daarna opkomt is, “Bestaat er een andere mogelijkheid om je te beschermen tegen deze aggressieve virussen.

Het antwoord zou kunnen zijn dat het 'Makersdiet' hiervoor een flinke aanzet geeft. Reeds is gebleken dat men veel minder last heeft van virussen en hiervan veel sneller geneest, dan wanneer men er een fastfood met cola dieet erop nahoudt. Het zijn o.a. vooral de korte en middellange verzadigde vetten en de kefir probiotica die de virussen er onder houden en een kans op snelle genezing bewerkstelligd. Het immuunsysteem vaart wel bij het makersdiet.

Dit brengt mij op het dodelijke marburgvirus, waaraan deze week een vrouw bezweek. De dodelijkheid van dit virus wordt geschat tussen de 25 en 90%. De kans om te bezwijken ligt nogal uiteen en dat zal van een aantal factoren afhangen. Te denken valt dan aan de kwaliteit van o.a. gezondheid, conditie, immuunsysteem, voedingssituatie e.d. Met het 'makersdiet' kunnen we er zeker van zijn dat de gezondheid en immuunsysteem in optimale conditie verkeert en de kans op herstel bij ziekte door een virus en/of bacterien maximaal is.


Te veel of te weinig water kan gezondheid schaden.

De vierdaagse komt weer dichterbij en er is intussen onderzoek gedaan naar de oorzaken van de dodelijke afloop van het lopen van de vierdaagse in Nijmegen. Bekend is geworden uit dit onderzoek dat men schade heeft van zowel het drinken van teveel water als van te weinig water.

Bij teveel drinken ontstaat er een tekort aan zouten, waardoor men zich loom en moe kan voelen.

Dit loom voelen gebeurt ook het drinken van te weinig water. Geadviseerd wordt om gedoseerd te drinken en een weinig zeezout aan het water toe te voegen. Ook moet het water enigszins op temperatuur zijn om te voorkomen dat bij teveel koud water de spijsvertering schade oploopt waardoor het te weinig energie krijgt toegevoerd. Een fles karnemelk of kefirdrank mee kan echt geen kwaad, integendeel.

Gezond zijn is voordelig.

 Hebt u er wel eens bij stil gestaan dat gezond zijn voordelig is. Je krijgt in ieder geval geen korting bij ziektekostenverzekeraars. Ook de overheid zal je geen beloning geven als je kerngezond bent en blijft. Het voordeel zit hem in besparing van kosten en het voorkomen van uitval in je werk. Verder kun je een hoger eigen risico nemen, waardoor je minder ZK-premie betaald. Verder is gezond zijn prettig, je voelt je zekerder, geen pijn aan allerlei organen, spieren, huid. Wat vooral als voordeel meetelt vind ik is, dat je langer vitaal en zelfstandig blijft, ook op oudere leeftijd. Geen last van dementie of aantasting van hersens, zenuwen spieren en gewrichten. Alles kun je zelfstandig over beslissen tot op hoge leeftijd.

Het makersdiet geeft je de beste kansen hiervoor.


================================================================== 

2008-07-07 Overheid stimuleert "gezond eten en leven". 

 Deze week kwam in het nieuws dat de overheid gaat stimuleren om gezond te leven en te eten. Waarschijnlijk zal dit plaats vinden door reclames, mogelijk postbus 51 en het voedingscentrum. Hoewel er ons inziens goede elementen in zitten blijft het huilen met de pet op. De overheid wordt namelijk geadviseerd door wetenschappers en wetenschappers zitten toch voor het overgrote deel aan commerciele bedrijven. Niets kwaads over deze bedrijven maar toch hebben zij een commercieel belang, ze kunnen zelfs de nadruk leggen op de banen die zij te vergeven hebben of uit hebben staan. Dat dit de gezondheid van klanten op het spel zet zal waarschijnlijk minder belangrijk zijn. Hoe dan ook, van de effectiviteit van de overheidsadviezen hebben wij een niet al te hoge pet op en het veranderen hiervan zal ook niet erg lukken. daarvoor spelen teveel (eigen)belangen een rol. Meerdere gezondheidsinstituten zijn het eens over de stelling dat de 'schijf van vijf' onvoldoende is om aan alle facetten van gezond voedsel te voldoen.

==================================================================== 

2008-06-14 Nieuws van de afgelopen week.

Vermenging van wetenschap en commercie.

Objectiviteit van wetenschappers.

Deze week was in het nieuws, de vraag of wetensschappers wel onafhankelijk en objectief zijn. De druk op wetenschappers om geld binnen te krijgen voor onderzoek is zo groot dat met de resultaten wel eens gemanipuleerd wordt. Dit kan er zelfs toe leiden dat de resultaten van onderzoekingen niet objectief wordt omgegaan. Wanneer een onderzoek te weinig resultaat oplevert stopt de subsidiegeldstroom en heeft de onderzoeker geen geldt meer.

 Onafhankelijkheid van wetenschappers.

Ook de onafhankelijkheid van wetenschappers staat onder druk. Veel hoogleraren en professoren hebben adviesfuncties bij bedrijven. Dit is o.a. bij de voedingsindustrie, de medische- en de farmaceutische wereld het geval. Daarnaast hebben deze wetenschappers vaak een adviesfunctie bij de overheid via adviescommissies. Dit kan er toe leiden dat de overheid adviezen krijgt die het belang van de voedingsindustrie dienen, mogelijk tegen het belang van de consument, met name zijn gezondheid.

 Convenant.

De overheid heeft onlangs en convenant afgesloten met de voedingsindustrie o.a. om meer gezonde stoffen toe te voegen in de margarine. Zoals bekend is, bestaat margarine uit geharde plantaardige vetzuren. Om deze plantaardige olien te winnen en te harden, wordt dit onttrokken, vaak met hexaan, een oplosmiddel, dat daarna verdampt wordt. Dit hexaan is giftig en er blijven altijd resten achter. Het verhitten vernietigd alle nuttige stoffen in de olie en veroorzaakt een hoeveelheid transvetten. Dan wordt het meestal met nikkeloxide bewerkt. Ook van deze schadelijke stof blijft een rest achter. Wat overblijft is een kneedbare vetsubstantie waar absoluut niets nuttigs inzit, maar waar wel een aantal schadelijke stoffen inzit. Hier worden dan kleur-, geur-, smaakstoffen en conserveermiddelen en mogelijk ook vitaminen A en D en mogelijk cholesterol verlagende middelen e.d. Met elkaar kun je dit rustig plastic boter waar je op lange termijn alleen maar ziek van wordt.

Inmiddels is het ons duidelijk dat gewone roomboter en dan die van biokwaliteit het meest ideale en gezonde middel is om op je brood te smeren. Brengt je cholesterol op het ideale peil en je hoeft geen calorien te tellen.

Ook is ons zo langzamerhand ook duidelijk dat de gewone natuurlijke voeding, dierlijk of plantaardig, en onbewerkt het meest gezond is, eenvoudig omdat daar de meeste nuttige natuurlijke stoffen in zitten.

 
================================================================== 

Actueel gezondheid deze week 8-6-2008.

Onderwerpen:
- farmacie en wetenschappelijke manipulatie
- genetische selectie op borstkanker

 Steeds weer duiken berichten op dat in de farmacie de zogenaamde of gemanipuleerde wetenschappers en hun bewijzen gebruiken of misbruiken voor reclame. Alleen die onderdelen die voor reclamedoeleinden kunnen worden gebruikt worden er uit gehaald en van een wetenschappers-handtekening voorzien en als het absolute bewijs gehanteerd. Middels reclame wordt u naar de huisarts gestuurt en de huisarts schrijft het geneesmiddel dan voor.

Onze visie.

Nergens wordt gerept in de medische wereld over gezond voedsel dat beter werkt dan medicijn, dat gezond houdt, en niet beter maakt, dat geen bijwerkingen heeft, doch slecht alleen maar goede werking. Vertrouwen we eigenlijk niet een beetje teveel op medici en farmacie? Zouden we niet meer op ons eigen gezonde boerenverstand af moeten gaan?


Kanker.

Genetische selectie op borstkanker. Een keus of een morele verplichting? Is dat wel zo. Zijn er geen andere mogelijkheden. Stel dat er een dieet zou zijn die voorkomt dat je kanker krijgt. Het makersdiet bijvoorbeeld. De zekerheid dat je geen kanker krijgt. Dat zou toch prachtig zijn. Vroeger kregen de mensen geen kanker. Toen werdt alle voedsel nog traditioneel klaargemaakt. Tegenwoordig krijgt bijna iedereen kanker, vroeg of laat. In veel landen blijven mensen nog lang gezond maar of dat zo blijft, waarschijnlijk niet. Ook daar zal de welvaart weldra toenemen en daarmee de welvaartsziekten.

Kefir voor een goede spijsvertering, bloedsomloop en botopbouw. Verzadigde vetten voor bescherming tegen bacterien en virussen. Geen vaccinatie meer nodig tegen bacterien die kanker zouden veroorzaken. Je lichaam kan ze met gemak aan.           Hoe oud zouden we dan wel niet kunnen worden?

 ================================================================== 

Farmacie en reclame door bangmakerij 17 mei 2008

Deze week kwam in het nieuws reclame over een bepaald ziektebeeld. In het verleden hebben het onderwerp voetschimmel gehad en deze week betrof het de nieren. Kennelijk is daar een 'nieuw of verbeterd' geneesmiddel voor op de markt gekomen en om het gebruik, lees voorschrijven door de arts, daarvan te stimuleren wordt er reclame voor gemaakt. Een "vertrouwenwekkende" stem adviseerd je dan om naar de huisarts te gaan, want die heeft er een oplossing voor. In het radioprogramma werd geageerd tegen de kennelijke bangmakerij om mensen naar de dokter te krijgen en op die manier het middel tegen nierproblemen te promoten.

Onze visie: De meeste problemen worden voorkomen door een gezonde leefwijze in de Makersdiet door ons aanbevolen. Als ons lichaam de gezonde voedingsstoffen niet op de juiste wijze kan opnemen, kunnen allerlei problemen ontstaan om de simpele reden, dat de organen de juiste voedingsstoffen, waarop zij functioneren, niet krijgen. Het lichaam maakt er dan toch nog het beste van en kan het soms nog lang uitzingen, maar het blijft behelpen. Ook nieren gaan beter functioneren met goede voeding. Als geen blijvende schade is aangericht is algehele genezing mogelijk. Wij geloven dat maag-, darm-, lever-, nier, maagproblemen en vele andere problemen voorkomen worden door de principes van het makersdieet te volgen en u de farmacie dan niet nodig heeft, laat staan zich bang laat maken door farmaceutische reclames.

================================================================= 

Ontlasting als geneesmiddel  10 mei 2008

In "gezondheidsnieuws" op radio 1 hoorden we over een onderzoek betreffende de darmflora. Patienten die meerdere antibioticum kuren achter elkaar krijgen, kampen met ernstige darmproblemen. Een bacterie schijnt de boosdoener te zijn, die met  normaal en gezond voedsel niet meer weg te krijgen is. Deze bacterien produceert vervolgens giftige stoffen die de darmwand perforeren. Dit heeft tot gevolg dat stoffen uit het darmkanaal in het bloed terecht komen en problemen van uiteenlopende aard kan veroorzaken. Een professor in Finland had het volgende bedacht. Voedingsstoffen uit het darmkanaal van gezonde personen werd ingebracht in het darmkanaal van de zieke patienten. Dit moet natuurlijk wel in een ziekenhuis gebeuren onder gecontroleerde omstandigheden. Een opvallend aantal patienten met darmproblemen knapten aanzienlijk op of genazen helemaal.

Onze visie is, dat dit geheel in overeenstemming is met onze filosofie, nl., dat met name de darmflora gezond gehouden moet worden. Dit kan vooral met kefir en andere gezonde voedingsmiddelen en vooral het laten staan van ongezonde voedingsmiddelen. Met name kefir, zelf gemaakt met volle biomelk, brengt de darmflora in korte tijd weer onder 'gezonde' controle na gebruik van antibiotica, chemokuren, alcohol en andere darmflora aantastende middelen. Wij denken dat kefir een betere en goedkopere oplossing is dan het toedienen van gezonde ontlasting, van gezonde personen, aan zieke patienten. Kefir levert een breed spectrum aan melkzuur bacterien die spijsvertering gunstig beinvloeden en de meeste vervelende bacterien onder controle houden als wel de schimmels waarvan vooral de candidaschimmel genoemd moet worden.

 
=================================================================== 

 Baarmoederkanker 3 mei 2008.

Deze week horen we veel over inentingen tegen baarmoederkanker die door een virus wordt veroorzaakt. Dit virus zou een chronische irritatie veroorzaken als gevolg waarvan uiteindelijk de baarmoederkanker zou ontstaan. Het virus wordt overgedragen door sexuele activiteiten. Om te voorkomen dat men hierdoor kanker zou krijgen wordt door medici geadviseerd om een vaccinatie te nemen waardoor het virus zou verdwijnen voordat deze sexuele activiteiten beginnen.

Onze visie: Onze industrieel vervaardigde voedingsstoffen laten onze gezondheid in  belangrijke mate zwakker worden met als gevolg o.a. kanker. Wij menen dat een goed en gezond dieet een robuuste gezondheid bewerkstelligd die praktisch alle bacterien en virussen effektief kan bestrijden, ook het virus dat baarmoederkanker kan veroorzaken. Een robuuste gezondheid kan worden bereikt met het Makersdiet. Een  dieet dat vrijwel uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke voedingsstoffen op de juiste wijze ingenomen. In oude tijden kon men niets anders, maar nu moet je wel, als je gezondheid je lief is.

======================================================================= 

Kanker behandeling met chloorazijn 28 april 2008.

Nieuwe kanker behandeling. De uitzending vond plaats op 25 en 26 april 2008 op radio 1 van BNR. 

Wim Huppes een voormalig internist en bioloog noemde deze week in een radio interview dat kanker door de reguliere medische zorg  een chemokuur behandeling adviseerde. Een dergelijke dure behandeling wordt door de zorgverzekering normaal vergoed. In zijn geval werd geconcludeerd dat de uitzaaiingen van de prostaatkanker die hij had, zover waren voortgeschreden dat hij terminaal was. Kortom, hij was ten dode opgeschreven. Deze internist heeft vervolgens voor een zelfbehandeling met chloorazijn bestudeert en hiervoor gekozen. Deze man is vervolgens genezen en momenteel, ruim 3 maand later werkzaam en gezond verklaart. Deze behandeling kon niet in het ziekenhuis plaatsvinden omdat dit door de verzekeraars niet vergoed werd. Zou het ziekenhuis voor deze behandelingen kiezen dan zou een hieruit voortvloeiend een gebrek aan financiele middelen ontstaan en zou het ziekenhuis failliet gaan. Deze man is vervolgens genezen en heeft hier een boek over geschreven.
http://www.ekudos.nl/artikel/81767/kanker_is_te_genezen

Onze visie. Een behandeling met chloorazijn heeft m.i. als gevolg dat de spijsvertering stil komt te staan, er komt dan geen of nauwelijks voeding meer in het lichaam met als gevolg dat ook de kankercellen niet meer kunnen groeien. Dit resultaat wordt ook met een chemokuur bereikt, zij het, dat de chloorazijn methode kennelijk beter werkt met minder schadelijke bijwerkingen. Overigens is ons inmiddels gebleken dat welke behandeling ook wordt gekozen, het makersdiet dieet een betere en snellere genezing bewerkstelligt met minder negatieve bijwerkingen. Gebruikt men afwisselend spijsverterings bacteriedodende middelen en spijsverteringsstimulerende middelen zoals kefir, met tussenpozen van 4 tot 6 uur dan worden enerzijds de schadelijke stoffen geelimineerd en daarna de nuttige bacterien gestimuleerd en kunnen schadelijke organismen geen kans krijgen om zich te ontwikkelen en de darmwand te beschadigen. Als het juiste voedsel wordt aangeboden krijgt het lichaam kans om sneller te genezen, niet door het stopzetten van de spijsvertering, maar door het onthouden van slechte ziekmakende voedingsmiddelen. Het gezonde voedsel wordt geadviseerd in het Makersdiet.

 =========================================================

Schrijf uw commentaar aan makersdiet@dds.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 
Het genezend dieet

Stichting Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel, het bevorderen van een gezonde leefwijze, waaardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.

Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.

Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.