Makersdiet

Het dieet om uw gezondheid te verbeteren

 Stichting ter verbetering van uw gezondheidObesitas

Maak uw darmkanaal weer gezond met gezond eten, en blijf gezond op gewicht.

Algemene opvattingen over obesitas.
Iemand krijgt een te hoog gewicht als hij/zij meer voedsel binnenkrijgt dan dat hij/zij verbruikt door beweging. Het gewicht kan toenemen als mensen bij hetzelfde bewegingspatroon meer gaan eten, maar ook als ze minder gaan bewegen bij hetzelfde eetpatroon. Bij obesitas heeft iemand langdurig te veel energie binnen gekregen; met andere woorden iemand heeft lange tijd teveel gegeten en gedronken.
Bij obesitas heeft iemand een hoger gewicht dan gemiddeld of is zwaarder dan gemiddeld. Waarom iemand obesitas krijgt, is niet precies duidelijk. Bij het ontstaan van obesitas zijn waarschijnlijk erfelijke aanleg en omgevingsfactoren betrokken. Omgevingsfactoren kunnen zijn: te veel eten, te weinig bewegen, en bepaalde medicijnen. Obesitas kan samengaan met hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en diabetes type 2. Obesitas kan psychische gevolgen hebben.

Onze opvattingen over obesitas. Erfelijkheden kunnen op twee manieren worden overgedragen. Ten eerste door erfelijke gevoeligheden die in de genen van de ouders aan hun kinderen worden meegegeven en ten tweede door overgenomen gewoonten bijvoorbeeld eetgewoonten en leefgewoonten. Los van genetische overdracht kunnen kinderen andere (eet)gewoonten aanleren. Naar onze mening is dat laatste van cruciaal belang voor de kinderen. Van jongs af aan geleerde foute eetgewoonten kunnen bij kinderen al de basis leggen voor eetgewoonten die leiden tot een ongewoon hoge vetopslag in het lichaam. Wij zijn van mening dat de basis ligt in een juiste werking van het spijsverteringssysteem die overbodige vetopslag voorkomt. Bij een juiste werking gebeurt er een wonder. Het lichaam reguleert namelijk zelf hoeveel energie er wordt opgenomen voor een optimale werking van alle organen. Wat niet nodig is verlaat het lichaam weer zonder problemen. Is er te veel opslag in het lichaam dan zal ook het overbodige opgeslagen vet het lichaam langzaam of sneller verlaten. Het geheim voor een juiste darmwerking zit in het voedsel wat opgenomen dient te worden. Alle voedingsstoffen dienen in de juiste verhouding te worden ingenomen. U dient daar zorgvuldig mee om te gaan. Makersdiet is het enige dieet, voor zover wij weten, wat deze nauwkeurigheid biedt.

Vele obesen vinden baat bij een laag koolhydraten dieet (Atkins, Proteine Power en South Beach dieet). Deze dieeten adviseren veel proteinen en weinig koolhydraten. Deze laag koolhydratendieeten brengen een versnelling van de stofwisseling opgang en hongergevoel wordt onderdrukt. Gebrek aan glucose van koolhydraten rest het lichaam niets anders dan vetverbranding. Dit heeft tot resultaat dat men gewicht verliest. Sommigen claimen dat je rustig vet kunt eten en toch gewicht verliezen wat aantrekkelijk klinkt. Het lichaam kan het ketogenische dieet tolereren zonder aanwijsbare schade voor een bepaalde periode. Krijg je na enige tijd darmproblemen dan wordt het Makersdieet geadviseerd, wat tijdelijk laag in koolhydraten ligt. 

Onder controle van een arts kan een ketogenisch (laag koolhydraten) dieet worden gebruikt voor een aantal ziekten zoals obesitas, darmproblemen, kinder-epilepsi en bepaalde hersen tumoren.

De nadelen zijn echter dat er te weinig onderscheid wordt gemaakt in voedselkeus. Dat maakt het laag koolhydratendieet in werkelijkheid een hoog vet dieet en niet een hoog proteine programma. Ook wordt geen aandacht besteed aan een juiste verhouding tussen de omega6 en omega3 vetzuren. Sommige adviezen zijn niet echt veilig voor je gezondheid, bijvoorbeeld het eten van van zwoerd als alternatief voor chips, en kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Het Makersdieet houdt die hoeveelheden aan die voor een optimale gezondheid zorg dragen. Feit is dat we koolhydraten nodig hebben om onze gezondheid op peil te houden. Dit mogen onder geen beding fabrieksbewerkte koolhydraten zijn als chips en cornflakes etc. Alle zaden, bonen en erwten dienen voor bewerking en consumptie te worden geweekt, 24 uur lang maar minimaal 7 uur. Wanneer een omega3 tekort dreigt kan elke dag een eetlepel visolie/levertraan worden genomen. Met elke dag een halve tot een hele liter kefir wordt het spijsverteringssysteem gezond  gehouden. Met biohoning, dadels en vijgen wordt de behoefte aan zoetigheid bevredigd.

Het Makersdieet adviseert de eerste 4 weken geen enkele vorm van zoetigheid of koolhydraten te nemen om ontwikkeling van candida zoveel mogelijk te onderdrukken, vooral als het darmstelsel van slag is geweest. Zie verder het Makersdieet.

 Het Makersdiet zorgt voor robuuste gezondheid en laat ruimte voor afvallen op een gezonde manier.

 Bijzonder aan de Makersdiet is dat je veel kunt eten en toch af kunt vallen. Het betreft dan een combinatie van veel salades met o.a. rundvlees of vis en olijfolie en verder eitjes in ruim kokosolie gebakken met champions en kruiden zeezout en sterrenmixthee of droomthee. De salades kunnen een mix zijn van rauwe en gekookte groenten zijn zoals wortel, kool, sla, boontjes, tomaat, ui, knoflook, prei in kefir en olijfolie. Toegevoegd kan worden, rundergehakt in kokosolie gebakken of haring zuur of zout, tonijn, kabeljouw e.d.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 Het genezend dieet

Stichting Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel,
het bevorderen van een gezonde
leefwijze en eetgewoonten,
waardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.
Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.
Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.