Makersdiet, Het genezend dieet.

Het dieet om uw gezondheid te verbeteren

 Stichting ter verbetering van uw gezondheidFibromyalgi


(weke-delen-reuma, fibrositis-syndroom, myofaciaal pijnsyndroom, fibromyitis) Aandoening waarbij steeds meer spiervezels wegkwijnen (= atrofiŽren) en worden vervangen door bindweefsel. Er is meestal geen ontsteking aantoonbaar.
Fibromyalgie kan overal in het lichaam voorkomen (bij vrouwen vaker dan bij mannen), maar beperkt zich meestal tot bepaalde gebieden, zoals de hals, schouder, borst, ribbenkast, lage rug en dijen. Fibromyalgie kan ook deel uitmaken van RSI (= repetitive strain injury).
Mogelijke verschijnselen (o.a.) Geleidelijk toenemende pijn (= fibromyalgie)en stijfheid in weke delen, spierstijfheid, spanning in de spieren, pezen en/of gewrichtsbanden, spierkrampen en depressieve moeheid

Oorzaak en behandeling

Er is in de medische wereld nog geen oplossing voor gevonden, maar onze visie is als volgt. Als gevolg van een langzame verarming van het lichaam door het slechte hedendaagse voedsel krijgen de spieren en gewrichtsbanden onvoldoende voedsel om zich te kunnen herstellen na inspanning, dit wordt nog erger bij kou en bij onvoldoende beweging. Door beweging worden de banden, kraakbeen en spieren gevoed. Ook gewrichtskapsels zijn dan in slechte conditie. Dit uit zich met name door pijn in deze delen. Het wordt erger naarmate men minder gezond eet, maar kan ook toe nemen als men ouder wordt en veel ongezonde stress en verdriet heeft. Geluk geeft ook een betere gezondheid. Maar onzes inziens is een gezonde stofwisseling de beste basis voor een gezond lichaam dat dit leven lang kan volhouden.

De behandeling die u zichzelf het beste kunt geven is het volgen van het makersdiet-principe. Veel salade, sla, wortel, spitskool, tomaat, ui, prei, bio-kruidenzeezout met kefir, ei of bio-rundvlees of gehakt gebakken in kokosolie, met een scheut olijfolie. Zie verder het genezend dieet.
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 Het genezend dieet

Stichting Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel,
het bevorderen van een gezonde
leefwijze, waaardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.

Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.

Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.