Makersdiet

Het dieet om uw gezondheid te verbeteren

 Stichting ter verbetering van uw gezondheidPsoriasis.

 Officiele lezing.

 Biologische geneesmiddelen (“Biologicals”) zijn eiwitten die door levende cellen zijn geproduceerd. Momenteel worden voor tal van ziektes biologische geneesmiddelen ontwikkeld, ook voor psoriasis. Echter, veel van deze biologische geneesmiddelen bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase en zijn dus nog niet goedgekeurd voor behandeling.

Psoriasisplekken zijn het gevolg van een ontstekingsreactie in de huid. Bij psoriasis raakt een bepaald type witte bloedcel (T-cel) geactiveerd. Dit leidt uiteindelijk tot de ontstekingsreactie in de huid, met als gevolg de voor psoriasis kenmerkende huid- en nagelafwijkingen. Ontstekingen in de gewrichten die ook bij veel patiënten met psoriasis optreden leiden tot artritis psoriatica. ‘Biologicals’ zijn medicijnen die specifiek de activiteit van de T-cellen kunnen verminderen, opheffen of hun ontstekingsproducten kunnen neutraliseren en hierdoor nieuwe behandelmethoden voor psoriasis opleveren.

Biologische geneesmiddelen kunnen psoriasis op vier manieren bestrijden:

  1. Door het uitschakelen van de T-cellen die de ontsteking veroorzaken. Nieuwe medicijnen, zoals bv. Alefacept (intramusculair* toedienen!), kunnen de T-cellen herkennen en “markeren” waarna ze door het eigen verdedigingsmechanisme van het lichaam vernietigd kunnen worden.
  2. Door de activering van T-cellen te blokkeren of te verminderen waardoor de ontsteking niet op gang kan komen en er dus ook geen zichtbare huidafwijkingen kunnen ontstaan. Een voorbeeld van een dergelijk medicijn is Efaluzimab (intraveneus* en subcutaan* toedienen).
  3. Door blokkering van het ontstekingsproces. Ziekteveroorzakende T-cellen geven chemische stoffen in de huid af die tot ontsteking leiden en de huidcellen aanzetten tot hun versnelde groei. Nieuwe geneesmiddelen neutraliseren deze stoffen. (Voorbeelden zijn Etanercept (subcutaan toedienen) en Infliximab (intraveneus toedienen).
  4. Door het aanpassen van het evenwicht van het immuunsysteem. Simpel gezegd bestaat ons immuunsysteem uit twee helften die in balans met elkaar moeten zijn. Bij psoriasis is dat niet het geval. Biologische geneesmiddelen helpen om het immuunsysteem weer in balans te brengen.

Nadelen behandeling met biologische stoffen
Het stofje of de cel die geremd wordt, kan een essentieel onderdeel vormen in onze verdediging tegen bepaalde indringers (virussen, bacteriën, etc.) of kankercellen. In bepaalde gevallen zou daarom bij het gebruik van biologische stoffen een verhoogd risico kunnen ontstaan op infecties of lymfklierkanker. Dit is dan ook de reden dat bij het gebruik van de genoemde middelen de patiënt nauwkeurig onder controle dient te blijven.

  • intramusculair = in de spieren door injectie of infuus
  • Intraveneus = in de aders door een injectie of infuus
  • subcutaan = onder de huid door injectie of infuus

 Waarschuwing: Bovengenoemde behandelingen zijn voornamelijk het bestrijden van symptomen. Gebruikte medicijnen geven altijd vervelende of gevaarlijke bijwerkingen.

 

Onze visie.      

Genezing of in ieder geval vermindering van psoriasis.

 Psoriasis is een auto-immuunziekte die vooral zijn effecten op de huid heeft. Door het immuunsysteem gezond te maken zal de ziekte verminderen of verdwijnen.

 Inmiddels is duidelijk geworden dat vooral het soort in belangrijke mate de oorzaak is. Het vermijden van suiker en andere bewerkte of geraffineerde koolhydraten is belangrijk in de strijd tegen psoriasis.

Reuma gaat heel vaak samen met psoriasis en bij gebruik van het makersdiet blijkt dat ook reuma in veel gevallen minder wordt. Dit geldt ook als reuma zonder psoriasis optreedt.

Inmiddels is wel duidelijk geworden dat voor het gezond maken van het immuunsysteem gezonde voeding nodig is. Ook is duidelijk dat dit nauwgezet en vooral in de eerste vier weken goed moet worden aangepakt. Alleen het Makersdieet is het dieet wat hier op inspeelt.

Fumaarzuur.

Op zich is naast een goed dieet een behandeling met fumaarzuur aan te bevelen. Dit is een zuur dat van nature in fruit zit, maar, door een niet goed werkende spijsvertering, niet op de juiste manier opgenomen en verwerkt wordt. Een extra dosis fumaarzuur werkt genezend, maar moet bij een minder goede gezondheid blijvend gebruikt worden. Bij gebruik van het makersdiet kan geprobeert worden om dit weer af te bouwen, overigens in overleg met een arts, omdat afstemming van de hoeveelheid in te nemen fumaarzuur belangrijk is. Meer informatie is te vinden op http://www.huidinfo.nl/fumaarzuur.html. Om de nadelige bij-effekten te verminderen adviseren wij om dit samen met het dieet te doen, echter wel zo dat het fumaarzuur zo weinig nadelige effekten aan de spijsvertering toe te brengen, dus niet samen innemen maar bijvoorbeeld 1 a 1,5 uur na het eten. Positief bij-effekt is dat verbetering reuma kan optreden.

Makersdiet.

 Het makersdiet bestaat uit voedselsoorten die nauwkeurig zijn afgestemd op gezond maken van het lichaam zodat alle organen optimaal kunnen werken en daardoor ook het immuunsysteem heel goed werkt.

Begin met het Makersdiet en kijk of u in zes weken tijd van de belangrijkste ongemakken af kunt komen. Het Makersdiet is een dieet die de algemene gezondheid bevorderd en is gericht op het eten van traditioneel klaargemaakt voedsel. Dit is moeilijk te vervangen door in de fabriek klaargemaakt voedsel. Het laatst is nl gericht op smaak en winst en niet op uw gezondheid.

 U bent met dit dieet ook beter beschermd tegen virussen, bacillen, kanker en vele andere chronische welvaartsziekten.

 Het in het dieet gebruikte voedsel geeft geen enkele nadelige bijwerking dan mogelijk het ontgiftingseffect. Dit kan gedempt worden door langzaam te beginnen met kefir en gezonde vetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 Het genezend dieet

Stichting Genezing

Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel,
het bevorderen van een gezonde
leefwijze en eetgewoonten,
waardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.
Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.
Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.