Makersdiet, Het genezend dieet.

Het gezondheidsdieet bij uitstek

 Stichting Chronische Ziekten, ter verbetering van uw gezondheidSpectaculaire ontwikkelingen in genezende voeding

Makersdiet, het genezend dieet.

 Zenuwpijnen, voorkom tintelingen en afsterven van je zenuwen

 Steeds meer mensen krijgen zenuwpijnen of tintelingen.

Voorkom dit en start nu met het "makersdiet".

 Zenuwpijnen

Zenuwpijnen en tintelingen lijken de laatste jaren steeds meer voor te komen. Hiertoe behoren psas, rusteloze benen syndroom, zenuwprikkelingen en pijnen en vele andere zenuwaandoeningen. Vele artsen en specialisten weten daar geen raad mee en vertellen hun patienten dat ze er mee moeten leren leven. Met andere woorden, ze weten het niet meer en geloven dat er niets meer aan te doen is. Alleen de symptomen kunnen worden aangepakt met pijnstillers of andere versuffers. Het leven wordt daar niet echt prettiger van vanwege de bijwerkingen die soms ernstig kunnen zijn.

 Zenuwziekten.

Wat is de oorzaak van een zenuwaandoening? Wij denken dat voornamelijk de oorzaak ligt in slecht voedsel. Voedsel door fabrikanten gemaakt. Dit voedsel bevat weinig of geen gezonde stoffen of organismen meer, is gesteriliseerd en geconserveerd. Kunstmatige stoffen worden toegevoegd. Deze hebben geen of nauwelijks voedingswaarde ondanks de claim van toegevoegde vitaminen en mineralen. Van reclames geloof ik eerder het tegendeel van wat beweerd wordt dan dat van de boodschap zelf. Voedingsfabrikanten nemen goedkope voedingsstoffen, bewerken dat en en verkopen dat met flinke winst. Als voorbeeld zou je goedkope plantaardige vetten kunnen nemen, dat wordt verhit, waardoor de nuttige stoffen verdwijnen, daardoor ontstaan transvetten en oxidanten (geoxideerde onverzadigde vetzuren) dan wordt het als dieetmargarine of chocoladevet opeens als een gezondheidsmargarine of biochocolade verkocht. Ook braadvetproducten behoren tot de slechte vetzuren. En wat te denken van meervoudig onverzadigde olien waarin gebraden wordt? Ook dat gaat oxideren en wordt ranzig en plakkerig. Dit zorgt gegarandeerd voor verstopping in de aderen en haarvaten waardoor funktie verlies van organen ontstaat, zodat ook zenuwen onvoldoende voedingstoffen krijgen om goed te kunnen funktioneren. 

Zenuwziekten ontstaan in de basis door ontregelde spijsverteringsorganismen. Dit raakt ontregelt door slecht voedsel, zoals o.a. suiker, ongeweekte granen en produkten daarvan, geraffineerde meelprodukten, plantaardig geharde vetten met z'n transvetten en oxidanten, azijn, alcohol, chloor, patat en chips. Door een slechte darmtoestand, bereiken de mineralen en andere nuttige stoffen de zenuwen niet meer en beginnen af te sterven. Dit gaat meestal met tintelingen, pijnen en gebrek aan gevoel gepaard. Omdat de zenuwen de signalen niet meer doorgeven kan ook spierafsterving en funktieverlies plaatsvinden. Meestal gaat daar langere tijd overheen, zodat als je verdachte tintelingen voelt, je nog voldoende gelegenheid om aan het makersdieet te beginnen en voorkomt dat pijnen en tintelingen zich verder ontwikkelingen en dat dit tot echte last of funktieverlies leidt.

Wij hebben meer vertrouwen in natuurlijke voeding dat klaargemaakt wordt vlak voordat het genuttigd wordt, de zogenaamde slowfood methode. Voeding dat kort tevoren klaargemaakt is bevat nog een belangrijk deel van alle voedingsstoffen in zich heeft, die je lichaam nodig heeft om goed te funktioneren. Rauw voedsel is met name nuttig omdat daar ook nog enzymen inzitten die nuttig zijn voor de spijsvertering. Melkzuur houdt voornamelijk het darmklimaat in optimale conditie en zorgt voor een goede spijsvertering en minimalisatie van de slechte micro-organismen. Kefir is het yoghurtplantje in korrelvorm waar melk mee wordt geconserveerd. Vanwege het foliumzuur is het ideaal voor gezonde botvorming en sterke botten wanneer het regelmatig ingenomen wordt. Natuurlijk mag vitamine D (zon, lever en levertraan) niet ontbreken. In rauwe en gekookte salade of een mix daarvan is dit kefir goed te gebruiken om het gezond zuur te maken. Dit kan ook in samenwerking met citroen en rauwe zuurkool eventueel met wat biohoning.

Carpaaltunnelsyndroom.

Aanvullend kunnen oefeningen worden gedaan, bij bijvoorbeeld het carpaaltunnelsyndroom. Dit is een vernauwing in de carpaalbuis in de pols, waar de zenuwen doorheen lopen. Deze oefeningen kunnen zelf worden uitgevoerd door het polsgewricht naar afwisselend naar achteren en naar voren te buigen. Aanvullend kunnen de vingers apart zo mogelijk naar achteren worden gebogen. De carpaaltunnel zal dan weer in zijn normale proporties teruggebracht worden. Het is aan te bevelen dit te blijven doen.

Natuurlijk is het verstandig hierover een arts te raadplegen, maar blijf zelf de regie houden, het gaat over uw gezondheid.

Zie verder onze pagina, het genezend dieet.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 Het genezend dieet

Stichting Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel,
het bevorderen van een gezonde
leefwijze, waaardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.

Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.

Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.