Makersdiet, Het genezend dieet.

Het gezondheidsdieet bij uitstek

 Stichting Chronische Ziekten, ter verbetering van uw gezondheidPersistant Sexual Arousal Syndrome, PSAS of

Restless Genital Syndrome, RGS.

 

Een voortdurend gevoel van een naderend orgasme bij vrouwen met de aandoening PSAS hangt samen met Restless Legs (rusteloze benen) en een overactieve blaas. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Neuropsychiater dr. Marcel Waldinger en zijn collega’s onderzochten 18 Nederlandse vrouwen met het Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS). Deze week publiceren ze hun resultaten in het gerenommeerde internationaal wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Sexual Medicine.

PSAS

Vrouwen met de zeldzame en vooralsnog mysterieuze aandoening PSAS hebben voortdurend het gevoel alsof zij op het punt staan een orgasme te krijgen. De klachten van de onderzochte vrouwen werden tot in detail uitgevraagd en de vrouwen kregen verschillende medische onderzoeken zoals MRI-scans van de hersenen en het bekken.

De studie toonde aan dat de meeste vrouwen uit het onderzoek ook last hadden van onrustige benen, symptomen van een overactieve blaas en spataderen in het bekken. “Deze resultaten vormen een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar dit syndroom en tonen aan dat dit een lichamelijke aandoening is”, benadrukt Waldinger.

RGS

Volgens de onderzoekers is PSAS een genitale vorm van Restless Legs. Om deze overeenkomst te benadrukken hebben ze dan ook de naam PSAS verandert in Restless Genital Syndrome (RGS).

 ============================================

 Mogelijk wordt het myeline, de isolerende laag van de zenuw, aangetast. Dit is mogelijk te verbeteren door meer gezonde vetten te eten zoals roomboter, kokosolie, olijfolie en vooral levertraan. Dit verbeterd en verhoogd het gezonde niveau van het cholesterol en mogelijk het lecitine niveau, wat een belangrijke rol speelt inde opbouw van de myelinelaag.

Zie verder het genezend dieet


Alle verschijnselen van psas lezende, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit te maken heeft met irritatie en prikkeling van de zenuwen en wat kwaal betreft niets te maken heeft met gevoelens of seksuele activiteiten. Voor zover ik dat vanuit mijn kennis over voedsel logischerwijs kan uitleggen, kan dit te maken hebben met de voedselvoorziening in het lichaam en daarmeen de gezondheid. In de eerste plaats heb ik het dan over de spijsvertering. Die wordt zo langzamerhand flink ondergraven door dat wat onze voedselfabrikanten in het voedsel stoppen. Ons voornamelijk verpakte voedsel wordt niet op gezondheid klaargemaakt maar op smaak, en dan mag eigenlijk alles. Conserveermiddelen en andere toevoegsels voorkomen dat ons voedsel adequaat verteerd. Als gevolg daarvan komen voedingsstoffen niet beschikbaar voor het lichaam en worden we subject voor ziektes en aandoeningen, in dit geval een specifieke zenuwaandoening of irritatie. Bij psas is dit een specifieke zenuw, in andere gevallen kan het elke willekeurige zenuwgroep zijn. Soms is het een beknelling, soms irritatie met onstekingsachtige verschijnselen en soms zelfs het afsterven van de zenuw-uiteinden, denk hier bijvoorbeeld aan ms. Dergelijke verschijnselen kunnen in de meeste gevallen voorkomen worden, of genezen, wanneer de spijsvertering weer optimaal is. Dit kan m.i. het beste bewerkstelligd worden met het makersdiet op.  Alle voedingsmiddelen die hier worden geadviseerd, het dieet dus, zijn gericht op verbetering van de spijsvertering. Deze spijsvertering hangt samen met heel veel soorten voedingsstoffen die er voor zorgen dat alles beter gaat functioneren. Dat artsen niet direkt de link van zenuwirritatie naar goede voeding kunnen leggen heeft, denk ik, te maken met de medische opleidingen waarin niet de link wordt gelegd naar goede voeding en optimale spijsvertering. Ook homeopaten en dietisten leggen die link niet echt duidelijk, terwijl het voedingscentrum in belangrijke mate wordt gedomineerd door ‘deskundigen’ die vaak afhankelijk zijn van de voedingsindustrie. De ervaringen met dit dieet zijn breed, genezing of verbetering komen voor van o.a. cvs, graves, fibromyalgi, ziekte van Crohn, reuma, astma e.d. Bij deze ziektes komen ook vaak zenuwirritaties voor. 

 

Het kan stukken beter met onze nationale gezondheid

Het gaat slecht met de nationale gezondheid. Chronische ziekten nemen hand over hand toe, vooral bij het ouder worden is de verwachting. Maar ook zijn het steeds meer jongere mensen die de ziekte op kunnen oplopen. De wetenschap faalt en slaagt er niet in om eenduidig een leefwijze te adviseren en door te voeren die een robuuste gezondheid bewerkstelligd.

Want er is een leefwijze die een optimale gezondheid waarborgt, die de toename van chronische ziekten kan stoppen. Deze leefwijze, daar maakt de Stichting Genezing Chronische Ziekten zich sterk voor. Door een verandering van leef- en eetgewoonten kunnen we weer een gezond Nederland terug krijgen om te beginnen.

 Lees hoe u uw darmstelsel weer gezond kunt krijgen. Hoe vetten en mineralen uw lichaam weer kunnen bereiken. Lees hoe uw botten, kraakbeen, haren, tanden en nagels weer sterker worden en uw spieren en zenuwen weer kracht en functie krijgen zonder dat u ze voortdurend voelt.

In onze bladzijde NIEUWS leest u ons commentaar op actuele ontwikkelingen en nieuwsberichten.

 Lees hoe u uw ziekte onder controle kunt krijgen. Vele ziekten die door onze artsen en specialisten als onbehandelbaar worden omschreven kunt u de baas worden door een juiste leefwijze. Vele ziekten waarvan zij zeggen dat je er mee moet leren leven zijn behandelbaar met deze voedingsmethode. Gezond eten betekend regeneratie van onze genen en een betere gezondheid voor onze kinderen.

Voor wie er serieus aan begint en doorzet is er hoop op een gezond leven, op een normaal leven.

 Onderzoek naar grijze stof (hersenmassa) vindt u op onze CVS-pagina. Onze grijze massa, de hersencellen nemen weer toe bij het makersdiet.

 Vooral obesitas is tegenwoordig vaak in het nieuws.

 De ervaren voordelen van het "makersdiet"

Geen of minder last van chronische vermoeidheid en pijnen.
Betere doorbloeding van het lichaam, dus betere doorvoeding van het lichaam.
Geen dichtslibbende aders en slagaders en haarvaten.
Sterkere spieren en goed werkende zenuwen.
Sterkere botten, kraakbeen, nagels en haren.
Geen of minder last van moderne chronische ziekten.
Voorkomt of verminderd dementie.
Geen of minder pijn in de gewrichten.
Minder last van stijfheid in spieren en gewrichten.
  Lichaam en geest blijven beter werken tot in hoge leeftijd

=======================================================

 Waarom komt een chronische ziekte zelden alleen?

  Een chronische ziekte is een gevolg van structureel slecht eten. Daardoor verslechterd de algehele gezondheid van het lichaam tot het punt waarop een reeks van chronische ziekten, afhankelijk van gevoeligheden en voedingspatroon, staan uit te breken, vaak geintieerd door ziekte, virus, ongeval, jetlag, drankfestijn, slaaptekort of een andere soort aanslag op je gezondheid.

  Regeneratie

Uw gezondheid is mede afhankelijk van de gezondheid van uw ouders, erfelijkheid. Het voedingspatroon van uw ouders is dus de basis voor uw gezondheid. Wilt u aan uw kinderen dus een goede gezondheid meegeven, dan is uw voedingspatroon bepalend voor hun gezondheid. Uiteraard voordat u kinderen krijgt. Geef uw kinderen ook de gewoonte en motivatie mee om gezond te eten en te leven.

Gezondheid komt niet als een gift. Gezondheid moet zorgvuldig gepland worden tegenwoordig. Uw gezondheid hangt mede af van de gezondheid van uw voorouders, en de gezondheid van uw klein- en achterkleinkinderen hangt dus mee af van uw gezondheid, lees voedings- en leefpatroon. Door gezond te eten zorgt u voor regeneratie oftewel betere genen voor uw nageslacht.

================================================

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 Het genezend dieet

Stichting Chronische Ziekten


De stichting stelt zich ten doel,
het bevorderen van een gezonde
leefwijze, waaardoor het onstaan
van chronische ziekten wordt
voorkomen.

Het bevorderen van de gezondheid
in het algemeen.

Duidelijkheid en inzicht geven
in de gezonde leefwijze.

Gezonde leefwijze bevorderen
door een bepaald dieet.

Waardoor men:

Langer gezond blijft
Lager vitaal blijft.
Langer thuis kan wonen.
Langer eigen lot kan bepalen.
Minder een beroep doet op de
zorgtehuizen, gezondheidszorg
en de medische zorg.